Шофьор от Асеновград е рекордьор по фалшиви положителни тестове за наркотици

2
Мъжът е завел дела срещу МВР, Прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург
Мъжът е завел дела срещу МВР, Прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург Видео: NOVA

Мъжът е завел дела срещу МВР, Прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

Преди дни Върховният касационен съд поиска отмяна на решението за отнемане на коли от пияни и дрогирани водачи. Мъж от Асеновград е истински рекордьор по брой пъти, в които е уличаван в шофиране под въздействието на наркотици. Емил Узунов отговаря за подобни нарушение три пъти за две години.

При първото ми спиране бях четири месеца без книжка. Три месеца чаках експертизата на ВМА-София и още един месец беше срокът, в който прокуратурата трябваше да се произнесе. Втория път бях без книжка четири месеца и половина. А третия път чаках осем месеца и половина, за да излязат резултатите. В крайна сметка, за две години, без автомобил съм бил общо година и седем месеца”, разказа Узунов, цитиран от NOVA.

Оказва се, че той не е сядал зад волана под въздействието на амфетамини, както показвали полевите тестове. Оневиняват го пробите от взетите му кръв и урина, но след дълго чакане.

Узунов категорично заявява, че е твърдо „за” превенцията, но призовава за по-бързо извършване на експертизите на заподозрените в нарушения. Мъжът от Асеновград е завел дела срещу МВР и прокуратурата и възнамерява да съди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари