Шофьор, блокиран на пътя Русе - София: Няма интернет

4
Трябва да търсим отговорност от АПИ, защото не си вършат работата, заяви Павлин Василев
Трябва да търсим отговорност от АПИ, защото не си вършат работата, заяви Павлин Василев

Трябва да търсим отговорност от АПИ, защото не си вършат работата, заяви Павлин Василев

Падналият сняг парализира Русенска област, блокирани са основни пътища. Над 20 населени места са без ток. Най-критична е ситуацията в общините Ценово, Борово, Две Могили и Сливо поле. Пътят Русе - Бяла е затворен още през нощта, имало е закъсали автомобили. Засега затворени остават и пътищата към Силистра и Разград. Даниела Димитрова обобщава зимната обстановка в района.

Падналите 15 см сняг предизвикаха истински хаос в областта. Мокрият сняг повали дървета и електрически стълбове, скъса жици. В много села няма ток, вода, прекъсната е и телефонната комуникация. Десетки са сигналите за затиснати автомобили от паднали дървета и клони. В Русе главните пътища са проходими при зимни условия. Въпреки това градският транспорт не може да достигне до всички части, защото има щети и по контактната тролейбусна мрежа. Цялата налична техника, която включва 72 машини и над 120 души работи по разчистването на снега. А в следващите часове очакваме и резултатите, тъй като почти спря да вали.

Километрични опашки от камиони и леки коли се образуваха по пътя Русе - София. Още през нощта трасето беше затворено за почистване, но и до момента остава непроходимо. Павлин Василев пътува по работа към столицата.

"Няма интернет, няма нищо... 300 километра напред не знаем нищо, не знаем какъв ще бъде пътят. Трябва да търсим отговорност от АПИ, защото не си вършат работата", коментира той, цитиран от БНТ.

Галина Иванова по спешност е тръгнала към Бяла, но повече от час чака в колоната.

"Преди да тръгнем звъняхме на 112 за информация дали можем да пътуваме, те не ни отговориха и ние на риск тръгнахме", каза Галина Иванова.

Според Тодор Николов проблемът е в лошата организация:

"Тези фирми, които взимат милионите предварително, те трябваше да пръскат със сол и нямаше да го има това нещо", коментира той.

По всички улици на Русе има паднали дървета и клони, счупени от натежалия мокър сняг. Десетки коли са пострадали. Жиците между стълбовете са провиснали, на места са и скъсани. Почистени са само главните улици.

"Нито са почистени улиците, паднали дървета".

"Виждам, че е тежко. Доста дървета има,…клоните са увиснали, радвам се, че не е паднало нищо при мен".

Екипи на общината и пожарната не са спрели да отстраняват паднали клони и дървета от нощта насам, но сигналите са много.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    2
    Да ви го туря у шОферите
    Мама ви недоклатена дейба, а едно време как се оправяхте без интернет, GPS и Waze, а?!! В мрежата ли ви правиха майките и бащите ви или в кревата, лигльовци предвзети?
  • 13
    1
    .............
    Не само интернет няма!!!!Цяло лято никой не отсече изсъхналите клони по дърветата.Сега това не е направено,онова не е направено!!!!Някой да си понесе отговорността!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари