Шофьор блъсна сръндак и сърна на пътя Ловеч - Севлиево

2

Сърната умира, а сръндакът е под наблюдение в Зоопарка на град Ловеч

На 03.08.2023 г. през нощта при проверка по сигнал, подаден на тел.112, служители на Държавно горско стопанство Ловеч намериха на място (старият път Ловеч - Севлиево) сръндак и сърна, пострадали при пътнотранспортно произшествие.

За съжаление сърната умира пред очите на служителите на ДГС Ловеч и е предадена на ловното сдружение, стопанисващо дивеча в района, съобщиха от ловния портал БГ Лов.

Сръндакът е заловен и транспортиран за специализирана помощ и наблюдение в Зоопарка на град Ловеч.

Има надежда, че здравословното състояние на животното ще се подобри и ще бъде пуснато на свобода в гората, където е неговото местообитание!

Служителите на ДГС Ловеч благодарят на лицето, подало своевременно сигнал на тел. 112. Благодарят и на ръководителя на Зоопарка в гр. Ловеч за съдействието при лечението и възстановяването на пострадали животни.

(На 30.05.2023г. служители на ДГС Ловеч също заловиха и транспортираха сръндак, пострадал тежко при пътнотранспортно произшествие. Сега той се намира в Зоопарка в гр. Ловеч и вече е в добро здравословно състояние, благодарение на положените грижи.)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари