„Шишеядът“ вече повръща в центъра на Русе

4
Съдът за бутилки постоянно е препълнен и няма кой да го обслужва
Съдът за бутилки постоянно е препълнен и няма кой да го обслужва Снимка: Русе Медиа

Съдът за бутилки постоянно е препълнен и няма кой да го обслужва

„Шишеядът“, който се намира в центъра на Русе до магазина на ЦБА, за пореден път се препълни. Обемът му се оказва малък за големия брой пластмасови бутилки, които русенци искат да изхвърлят разделно и целево. Затова вече могат да се видят и торби, оставени покрай „шишеяда“, тъй като няма как да бъдат пуснати вътре, съобщи Русе Медиа.

Русенци редовно сигнализират, че съдът за бутилки е пълен и настояват да се изпразва по-редовно. Това обаче зависи от договореностите за събиране на този вид отпадъци, които има общината. Кметският пълномощник на района се ангажира периодично с дейността, но това е временно решение. Вероятно поради големия интерес към „шишеяда“ ще трябва да се помисли или за по-честото му обслужване, или за поставяне на още бройки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Вайсмен
    Кандидатирам себе си, за след вилите и факлите, за единия от зам.кметовете. Не ща кмет... Ама който е, да го държа изкъсо... Не като сега - да си плюят в устите, като дупе и гащи. Какво да очакваме....?
  • 3
    4
    Вайсмен
    Това тенеке, изглежда, скоро са го сложили. Последно като си бях в Русе го нямаше. То пък една дейност, инициатива.... Трябваше някой да им го нарисувана и напише, че да се сети бай ганьо нашенски да мачка пластмасовите бутилки и така да ги изхвърля.... Айде честито! Има контейнери за разделно събиране - мераклиите да продължат ма там "дейността". ..... А иначе - да. Много мизерен е станал градът ни. Голям контраст с другите градове. А не опира до пари, защото не е като да не събира, и Дунав Мост го скъсаха от трафик.... Да хващаме вилите и факлите и към "голямата сграда"! Другото е пунта мара, избори, партии..
  • 0
    3
    Анонимен
    Кои са Тея граждани?То граждани има ли в това нещо дето му викат град уж?Или се има предвид тия лачени лелки с нови палтенца дето работят по центъра и общинските сгради и някоя банка.Дърти путки лелки с лачени дрехи
  • 7
    2
    селянин
    Ааа Свирчо, не така, в голямата сграда носят модни палтенца и високи токчета, няма как.
  • 24
    1
    Свирчо
    Ами то и на гражданите им се повръща от мръсотията и калта в града. То големи реклами бяха за това чудо на кича в градската среда, а сега нямало кой да гообслужва. Малко хора ли има из дупките в голямата сграда, които се чудят какво да правят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари