Схемата за безвъзмездна помощ за малкия бизнес не тръгна

0
С фалстарт започна очакваната от десетки хиляди схема за получаване на безвъзмездна помощ
С фалстарт започна очакваната от десетки хиляди схема за получаване на безвъзмездна помощ

С фалстарт започна очакваната от десетки хиляди микро - и малки фирми схема за получаване на безвъзмездна помощ заради ефектите от коронавируса.

Единствената засега в България процедура за предоставяне на безвъзмездна помощ от 3 до 10 хил. лева трябваше да бъде отворена днес, за което имаше няколко съобщения през миналия месец, но това не се случи, съобщава "Капитал".

Към 16:30 часа от управляващият орган на оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", от чийто бюджет се дават 173 млн. лв. за грантовете, разпространиха официално становище за създалата се ситуация. В него се казва, че поради високия обществен интерес, преди утвърждаване на пакета с документи за кандидатстване и официалното обявяване на процедурата, заинтересованите страни могат да се запознаят предварително с изискванията по процедурата. Конкретен ден за отварянето на схемата обаче не е обявен, а се казва само, че това ще стане възможно най-скоро.

Забавеното пускане на процедурата и неяснотите в днешния ден предизвикаха голямо напрежение сред фирмите, тъй като всички те стоят от рано сутринта в готовност пред сайта на ИСУН и чакат да подадат документи. Причината е, че класирането ще се извършва по реда на постъпването на документите до изчерпване на финансовия ресурс по процедурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари