Шега за конски пенис едва не доведе до война

0
Британец едва не предизвика дипломатически скандал, след като направи неуместна шега с един от символите на Киргизстан
Британец едва не предизвика дипломатически скандал, след като направи неуместна шега с един от символите на Киргизстан Снимка: Twitter

Британец едва не предизвика дипломатически скандал, след като направи неуместна шега с един от символите на Киргизстан, съобщава британският "Метро", цитиран от DNES.bg.

Майкъл Макфийт публикувал снимка във Facebook на киргизстанския деликатес от конско месо чучук. Написал, че му приличал на пенис.

39-годишният мъж споделил, че хората се редят на опашка, за да купят специален деликатес от пенис на кон.

Неуместната шега докара на мъжа 5-годишна забрана за влизане в Киргизстан, а полицаи му казали, че такова нещо може да изправи Великобритания на война с Киргизстан.

Пред приятели обаче той наистина мислил, че наденицата се прави от конски пенис.

След като публикувал коментара си във Facebook, цяла тълпа от ядосани киргизстанци тръгнала към него, за да го линчунва. Това принудило Майкъл да избяга през заден вход на златната мина, в която работил.

Намерил изоставена линейка и се качил в нея. След това предприел опасно 9-часово пътуване до летището в Бишкек. Пътувайки към летището десетки коли се опитвали да спрат мъжа.

Когато най-после достигнал до летището, Майкъл бил арестуван и обвинен в расизъм. След като се явил пред съда, мъжът се извинил официално и бил върнат в родния си Единбург.

"Казаха ми, че има петиция от 17 страници, в които се настоява да ме вкарат в затвора, а когато ме освободили, имало и протест", обяснява той. "Това беше просто шега", допълва още враг №1 на Киргизстан.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари