Шефът на РИОСВ - Русе издал наказателни постановления за над 100 000 лева през декември

0
От екоинспекцията излязоха с отчет за постигнатото от Анатоли Станев минути след разпратено писмо в негова подкрепа за областен управител на Русе. Случайност ... Вие преценете
От екоинспекцията излязоха с отчет за постигнатото от Анатоли Станев минути след разпратено писмо в негова подкрепа за областен управител на Русе. Случайност ... Вие преценете

От русенската екоинспекция излязоха с отчет за постигнатото от Анатоли Станев минути след разпратено писмо в негова подкрепа за областен управител на Русе. Случайност ... Вие преценете

Директорът на РИОСВ - Русе Анатоли Станев издаде 16 наказателни постановления, с които физически лица и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции в общ размер на 101 450 лв. през месец декември.

За неизпълнение на условия, записани в комплексните им разрешителни са наказани две дружества – съответно „АДМ Разград“ ЕАД, гр. Разград с 60 000 лв. и „Емакс“ ООД, гр. Силистра с 10 000 лв. В нарушение на Закона за опазване на околната среда са санкционирани 3 юридически лица, а на Закона за управление на отпадъците също 3 дружества.

„Полибитум“ ЕООД, гр. Русе и „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, гр. Русе са с наказание от по 2000 лв. затова, че дружествата не са осигурили незабавен достъп до производствените площадки за извършване на проверка.

През месец декември 2021 г. експертите от РИОСВ-Русе са извършили общо 65 проверки, от които планови 11 бр. и 54 извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 30 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

През декември за нарушение на Закона за защитените територии е съставен 1 акт на физическо лице за извършване на неразрешени дейности на територията на ПР „Сребърна“.

Общо събраната сума от РИОСВ-Русе по наложени глоби и имуществени санкции е 4 000 лв. и по еднократни и текущи санкции– 11 516,27 лв. От получените суми през месец ноември 2021 г., през месец декември са преведени 31 963,43 лв. на общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти. Най-голяма сума през месец декември е преведена на община Тутракан в размер на 18 728, 10 лв.

Пълният текст на месечната справка за месец декември 2021 г. е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русеhttps://www.riosv-ruse.org/kontrolna-deinost/16236-mesechni-spravki-za-kontrolna-deynost

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    МОНТЮ
    хахаха Линамар не осигорили площадка за проверка-2 бона-пародия, а отдерно глобявал предприятия в Разград и Силистра за 70 000!ПЪЛЕН ТАШАК
  • 9
    4
    Ами
    къде в цялата справка е "Лубрика"?! Че си затваряме прозорците като минаваме, а ако ходиш за масло да си купиш, трябва да си с железни ботуши!!! До коленете в мръсотия, отработени масла и други вредни отпадъци!
  • 0
    3
    До Петя Георгиева
    Няма никаква случайност, просто в момента всички институции правят годишен отчет на дейността и го публикуват на страниците си. Предлагам и Вие да го направите.
  • 7
    2
    ДЖЕНКИНСА
    Хахахахахаха ... направо си представих как от кабинката на КПП-то са им хвърлили 2000 лв и са им казали да си ходят :))))))))))))))
  • 7
    1
    Клоуна Саня от тайгата
    Ето ви малка част от справката за свършената работа за да се посмеете: Съставени актове за установяване на административни нарушения: ......................... 3. „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, гр. Русе, НП № 67/14.12.2021 г., за нарушение на чл. 149, ал. 1 от Закона за опазване на околната среда в размер на 2 000 лв. – не е осигурило незабавен достъп до производствената площадка за извършване на проверка. ......................... 9. „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, гр. Русе, НП № 73/20.12.2021 г., за нарушение на чл. 166, т.3 от Закона за опазване на околната среда в размер на 2 000 лв. – не е изпълнило дадено задължително предписание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари