Шефът на „Пфайзер“: Ще са нужни годишни ваксини за COVID-19 за много години напред

1
В момента компанията работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“, която се очаква да бъде готова за 100 дни
В момента компанията работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“, която се очаква да бъде готова за 100 дни

Ще трябва да се поддържа много висока защита срещу коронавируса, казва той

Ще е нужна годишна имунизация за COVID-19 за много години напред, смята шефът на компанията „Пфайзер“. В интервю пред Би Би Си д-р Албер Бурла коментира, че ще трябва да се поддържа много висока защита срещу коронавируса, информира bTV.

Интервюто е проведено преди появата на новия вариант „Омикрон“, но Бурла казва, че компанията вече е произвеждала адаптирани ваксини – първо за „Бета“ варианта, а после и за „Делта“, но те не са били използвани.

В момента компанията работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“, която се очаква да бъде готова за 100 дни.

До края на годината „Пфайзер“ планира да е осигурил три милиарда дози, а за следващата година са планирани още четири милиарда.

На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е неморално, Бурла казва, че в крайна сметка се спасяват човешки животи.

Ние спестихме трилиони долари на глобалната икономика. Това е сериозна стъпка към иновации, с които да посрещнем следващата пандемия. Хората трябва да разберат, че за да направим нещо, което спасява животи и спестява пари, трябва да има и финансова възвръщаемост“, коментира Бурла.

Бурла отправи и призив към хората, които не искат да се ваксинират. „За тези, които се страхуват, искам да кажа, че единствената емоция по-силна от страха е любовта. Тази ваксина ще повлияе благоприятно не само на вашето здраве, но и на това на вашите близки и хора, които обичате“, казва Бурла.

Той разкри също, че е бил обект на фалшиви новини и конспирации. Първоначално ги приемал с насмешка, но се появила новина, че съпругата му е починала след поставена ваксина. „Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме е нищо в сравнение с глупостите, които хората публикуват. Все още има хора, които смятат, че жена ми е починала от ваксината. А тя си е добре“, казва Бурла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари