Шефът на КЕВР: Увеличението на тока няма да се усети от потребителите

0

Увеличението на тока няма да се усети от потребителите.

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по btv.bg Иван Иванов – председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), във връзка с днешното открито заседание, на което ще се разгледа доклад за изменение на цените на електрическата и топлинна енергия вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година.

Решенията, които взе миналата седмица и ще вземе тази седмица Комисията, са наистина трудни решения. Знам, че това създава определени затруднения на българския бизнес и българските граждани, но това са изцяло обосновани решения и почиват на ясна логика“, обясни Иванов.

Той определи тезата, че увеличението на цените е обявено след изборите, като „една голяма спекулация“. „Ако се погледнат решенията на Комисията, винаги, съгласно договора между „Булгаргаз“ и „Газпром“, на всяко тримесечие цените се актуализират“, обясни председателят на КЕВР. По думите му цената на газа е била предопределена, че ще се вдигне по силата на договора с „Газпром“ и не се влияе от вътрешни фактори.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари