Шефът на БНР: Няма да подам оставка

0
Според него е непрофесионално от СЕМ да му искат оставката в изборно време
Според него е непрофесионално от СЕМ да му искат оставката в изборно време Снимка: БГНЕС

Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов, цитиран от БГНЕС.

По-рано Съветът за електронни медии (СЕМ) даде седемдневен срок на директора на БНР доброволно да си подаде сам оставката, в противен случай след този срок мандатът му е бъде принудително прекратен. Поисканата оставка на Светослав Костов е заради спирането на излъчването на радиото за пет часа на 13 септември.

Оставка нямам намерение да подавам в момент, в който тече прокурорска проверка, в момент, в който има сформирана анкетна комисия, която да разследва ситуацията в радиото, в момент, в който очакваме да пристигне Сметна палата, заедно с АДФИ, за да установят сключените неизгодни договори. За първи път в историята на радиото то има дефицит от 4 млн. лв.”, каза Костов.

Според него е непрофесионално от СЕМ да му искат оставката в изборно време, както и на фона на това, което се случва в медията.

Попитан дали в радиото се работи под натиск, Костов каза, че това не е така и поясни, че на изслушването в СЕМ са се появили хора, които не са от т.нар. „Редколегия” и те не представляват гласа на радиото. Той добави, че в радиото няма цензура и подчерта, че много неща са нямали да прозвучат в ефир, ако е имало такава.

Костов обяви още, че често се случва сигналът на радио „Хоризонт” да прекъсва, като през август това се е случило четири пъти. „Не съм съгласен с твърденията, че това се случва за първи път и е безпрецедентно. Само през месец август около четири пъти е спирала програмата на „Хоризонт”. Това е видно от справките, които ни се изпращат от НУРТЦ, протоколите на техническата ни дирекция”, коментира той и добави, че прекъсванията са по различни причини.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари