И кореспондентите на БНР искат оставката на генералния директор

0
Те посочват, че са възмутени от "опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР"
Те посочват, че са възмутени от "опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР" Снимка: БГНЕС

Кореспондентите на БНР от страната заявиха ред Съвета за електронни медии (СЕМ), че застават зад искането за оставката на генералния директор на БНР Светослав Костов.

"Причините за това са ви ясни - безпрецедентното спиране на радиосигнала и опитите за отстраняването от ефира на журналиста Силвия Великова. В момента обстановката в Радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира допълнително напрежение", се казва в писмо на кореспонденти на БНР до СЕМ.

Те посочват, че са възмутени от "опитите разговорът за безпрецедентното спиране на ефира да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР".

"Няма да си позволим да показваме фишовете за заплатите си, тъй като това би принизило дискусията до ниво, каквото се опитват да наложат неизвестни за нас колеги. Темата в този казус е спирането на ефира и опитите за натиск върху свободното изразяване на журналистическо мнение", пишат още кореспондентите.

Те посочват, че всяка позиция на редколегията на програма "Хоризонт" е съгласувана с тях. От редколегията още преди две седмици поискаха оставката на Костов, след като разказаха за оказван натиск при опита за сваляне на дългогодишната водеща Силвия Великова от ефир. Първоначално от СЕМ твърдяха, че нямат законово основание да отстранят Костов, въпреки че определиха разказаното от журналисти като "шокиращо и тревожно".

Членовете на регулатора коренно промениха мнението си миналата седмица, когато дадоха време на генералния директор сам да подаде оставката до петък и обявиха, че ако не го направи, ще започнат процедура по отстраняването му. Костов не само даде да се разбере, че няма да подаде оставка, но и в интервю за OFFNews изрази съмнения в легитимността на редколегията. От началото на скандала Костов отича да му е бил оказван натиск.

Преди ден самата редколегия също изпрати писмо до СЕМ, а поводът бяха именно твърденията на Костов, че тя не е легитимна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари