Шефът на ББР: Премиерът е бил сериозно подведен

2
По думите на Стоян Мавродие фалшива новина е, че кредитът от над 70 млн. лв на фирма, свързана с колекторска дейност, не е обезпечен
По думите на Стоян Мавродие фалшива новина е, че кредитът от над 70 млн. лв на фирма, свързана с колекторска дейност, не е обезпечен Видео: bTV

Премиерът е бил сериозно подведен от предоставени му анализи.

Това обяви в „Лице в лице“ по bTV изпълнителният директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев по повод на поисканата му оставка от министър-председателя Бойко Борисов. Той добави, че група медии разпространяват фалшиви новини по негов адрес.

Банката не е извършила нищо нередно, нито екипът на банката е извършил нещо нередно. Това е доста несправедливо към целия екип – да живее с усещането за нещо нередно, въпреки че тези хора работят денонощно в последния месец“, каза Мавродиев.

Оставката му беше поискана заради отпуснат от ББР кредит от над 70 млн. лв на фирма, свързана с колекторска дейност

По думите му въпросната сделка е с компанията „Свети Георги Гръп“, а по отпускането им се работи много преди кризата – преди шест месеца.

За тази сделка ми се обадиха множество колеги, изпълнителни директори на банки. Те са силно изненадани и учудени, че ние търпим критика за подобна добра сделка, защото ние я спечелихме в конкуренция с други търговски банки, които се надпреварваха с нас“, заяви директорът на ББР в оставка.

Той уточни, че на компанията се отпускат тези пари, за да купят портфейл с необслужвани и проблеми вземания от две банки – Пощенска банка и Общинска банка. „Тази сделка е обезпечена с над 500 млн. лв. активи, тоест фалшивата теза, че това е необезпечен риск – е абсолютно лъжлива, за да бъде атакувана банката и екипа“, заяви Мавродиев.

Директорът на ББР в оставка допълни, че обезпечението е предимно с недвижими имоти. Добави, че банката е щяла да спечели около 30 млн. лв. от тази сделка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари