Шефът на АПИ: Пътят Русе - Кубрат ще е завършен другото лято

2
По думите на Терзийски ремонтът на пътя ще създаде определени неудобства на пътуващите
По думите на Терзийски ремонтът на пътя ще създаде определени неудобства на пътуващите

През септември стартира рехабилитацията на 47 км от пътя Русе - Кубрат

Има избрани изпълнители на строително-монтажните работи и се подготвят договорите, а днес се отвориха ценовите оферти за надзор. Ремонтът на отсечката е приоритет и екипите не са спирали работа за миг, спазвайки законовите процедури и срокове.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на работна среща при областния управител на Русе Галин Григоров с кметовете от региона - Русе, Кубрат, селата Червена вода, Семерджиево, Ново село, Хотанца, Тетово и Беловец.

Трасето ще бъде рехабилитирано със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ и съфинансиране от републиканския бюджет. Стойността на строително-монтажните работи е близо 38 млн. лв. За да върви работата по-бързо и оперативно, участъкът е разделен на два обекта, обясни Терзийски.

В лот 32 е 21,5-километровата отсечка от Русе до 21-ви км на пътя между с. Ново село и с. Тетово, на територията на област Русе, и преминава през с. Червена вода, а в лот 33 са останалите 25,2 км до Кубрат, в областите Русе и Разград. Срокът за изпълнение и на двата участъка е 10 месеца. Започваме през септември и догодина лятото ще се пътува по ремонтиран път, каза председателят на АПИ.

Проектът предвижда път II-23, който осигурява връзката между областите Русе, Разград и Силистра и е най-прякото трасе за жителите от Исперих и Кубрат с трите областни града, да бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари