Шеф Манчев: Блек ангъс е изключително скъпо месо

5
Цената, която е платил клиентът на родното Черноморие за трите пържоли, даже е евтина, казва готвачът
Цената, която е платил клиентът на родното Черноморие за трите пържоли, даже е евтина, казва готвачът Видео: NOVA

Цената, която е платил клиентът на родното Черноморие за трите пържоли, даже е евтина, казва готвачът

Семейство плати близо 500 лв. за три пържоли на морето. 100 грама стрували близо 35 лв., а трите пържоли били 1400 грама. Шеф Иван Манчев заяви за "Събуди се", че клиентът винаги има право, но и трябва да е добре информиран. "В случая ресторантът добре го е информирал и е бил супер коректен, че ще яде рибай стек с блек ангъс месо, което е изключително скъпо. Цената, която е платил, даже е евтина спрямо Западна Европа и големите курорти и ресторанти. Клиентът трябва да знае какво и колко си поръчва", заяви той, цитиран от NOVA.

По думите му не става дума за свинска пържола, която струва 20 лева. "Ресторантът е действал по правилата. В Италия винаги продават на грамаж, например 200 грама от стек "Фиорентина". Разрезите на парчето са много големи, по 1,2 кг., 1,4 кг., до 1,8 кг. Зависи от разреза месо, от ресторанта го режат и го пекат. По същия начин и с виното, трябва да се информираш за цената", обясни Манчев.

Според него реакцията на КЗП не е допитана до професионалисти. "В Гърция също рибата се продава на грамаж, всичко това носи след себе си отговорност", категоричен е шеф готвачът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Габи
    Кой ,как и защо реши това месо да бъде толкова скъпо?При сервиране доказвали се на всеки клиент, че маркирания грамаж отговаря на сервирания?Някога в готварските училища ходеха най-слабите ученици, а сега готвачите са най-големите хитреци.
  • 7
    9
    капацитет
    И как точно е виновен клиента? Аз като клиент имам пълно право след като излезна от ресторанта да изрева с пълно гърло, че този ресторант е кенеф и келнерите са престъпници! Свободата на словото ми е гарантирано от Конституцията. А това означава и включва анти-реклама на каквото си поискам! Аз нямам затължения към това или което и да е друго заведение или организация да им правя реклама или да им помагам по какъвто и да е начин. В нормалния свят, този иск ще бъде отхвърлн веднага от всеки съдия. каато несъстоятелен. Виж обратното обаче нее вярно! Клиента сега може да заведе дело срещу заведението или тази Асоциация на Идиотите, че се опитват да го тормозят за това че само е изказал мнението си. А за тормоз може да предяви много сериозен финансов иск. А между другото тея селяндури от Варна не са ли чували, че на всякъде по света има Интернет сайтове в които хора пишат рецензии и оценки на заведения и други бизнеси в обслужващата сфера? Та не е много ясно кой точно няма култура - клиента или заведението. По закон този клиент има право да застане на тротоара пред ресоранта с плакат на който да напише, че в този рсторант храната е ужасна и лъжат клиентите. И ресторантьорите нямат право да го пипнат, защото тротоара е публична собственост и е достъпен за всички. Даже полицията ще трябва да дойде и да пази клиента докато протестира!! Е, в Булгаристан, където местни феодали, женени за р-кини се разпореждат това не може да стане но трябва да може!
  • 6
    8
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Лъже тоя шев Манчев Black Angus Steakhouse Menu With Prices 12oz. Ribeye Steak $ 33.99 340 грама - 57 лева х3=171 лв 16oz. Ribeye Steak $ 37.99 454 грама - 64 лева х 3=192 лв 18oz. Ribeye Steak $ 46.99 510 гр- 78лв х3 = 234 лв във Варна 500 лева Prime Rib 3/4 Pound Cut $ 46.99 Prime Rib 1 Pound Cut $ 51.99 Prime Rib The Cowboy Cut $ 61.99 8oz Top Sirloin Center-Cut $ 41.99 12oz Top Sirloin Center-Cut $ 46.99 6oz Filet Mignon Center-Cut $ 46.99 8oz Filet Mignon Center-Cut $ 51.99 12oz New York Strip Center-Cut $ 41.99 14oz New York Strip Center-Cut $ 46.99 12oz Ribeye Steak $ 46.99 16oz Ribeye Steak $ 51.99 Fire-Grilled Chicken $ 41.99 8oz Grilled Fresh Salmon $ 41.99 Fire-Grilled Jumbo Shrimp $ 41.99 Ресторантьорите нямат право да ги съдят. Платили са си, коментарите остават за нас!
  • -7
    7
    до 2
    повече ме интересува мнението на доказал се професионалист отколкото мнението на обядвал във виена бай ганьо
  • 9
    6
    пустите му ресторантьори,...
    Комисията за защита на потребителите откри нарушения в случая с ресторанта, който натовари клиент с бомбастичната сметка 490 лв. за три пържоли. Цената е формирана незаконно, стана ясно от интервю на Игнат Арсенов, главен директор в комисията, за бТВ. Цените на ястията в заведенията задължително са за порция, не за 100 грама, подчерта Арсенов. В менюто във въпросния ресторант обаче за този стек е написано "35 лв. за 100 г."
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари