Шави преброди 300 км. за да се върне при спасителката си!

1

Куче, раненo при пътен инцидент в Русия, е вървяло около 300 км., за да се завърне при жената, която го спасила, предаде британският сайт „Метро нюз“, цитирани от FBR.bg

Кучето Шави било блъснато от автомобил и оставено да умре на пътя в Ростовска област миналата зима. Шави била бездомно куче и живеела на улицата, когато шофьор я ударил, а след това просто си тръгнал, съобщиха руски медии.

Той оставил Шави да умре в агония с два счупени крака отстрани на пътя, където треперела и замръзвала. Но за щастие двама минувачи видели животното и го завели на ветеринар, след което пуснали обява в интернет, търсейки желаещ да се грижи за нея, докато се възстанови.

26-годишната Нина Барановская била единствената, която се отзовала.

Тя прибрала Шави, веднага след като ѝ направили операция на задните крака. Завела я в малкия си апартамент в Ростов на Дон, където живеела с дъщеря си и няколко други домашни любимци.

Тогава помогнала на кучето да проходи отново, научавайки го на основни команди. Шави имала нужда от постоянни грижи и внимание заради травмата от катастрофата. Нина ѝ купувала памперси и я утешавала, когато виждала кола или непознат по улицата.
Но Нина не можела да се грижи за Шави повече, защото имала малък апартамент и семейство, така че ѝ намерила нов дом при нейни приятели на 300 км. от Ростов.

Само след няколко дни обаче кучето изчезнало и притеснените приятели на Нина ѝ се обадили.

Две седмици по-късно Шави все още била в неизвестност и Нина била доста обезпокоена. Но след това съвсем неочаквано кучето се появило.

Докато Нина вървяла по улицата миналата седмица, усетила, че нещо се търка в крака ѝ. Оказва се, че Шави е извървяла почти 320 км. до Ростов през непознат терен, за да се върне при Нина. Младата жена избухнала в сълзи, когато осъзнала какво се е случило.

Експерти смятат, че на кучето трябва да му е отнело повече от седмица, за да извърви дългия път, съобщава руското издание „Комсомолская правда“.
Нина няма да пусне Шави и вече търси по-голям апартамент, така че да могат да останат заедно.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари