Шарл Мишел призова Путин към Великденско примирие

0
Призивът е бил отправен от Мишел по време на телефонен разговор с Путин
Призивът е бил отправен от Мишел по време на телефонен разговор с Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел поиска днес от руския президент Владимир Путин да отвори по случай православния Великден хуманитарни коридори от украинския град Мариупол, предаде Франс прес

 Призивът е бил отправен от Мишел по време на телефонен разговор с Путин, съобщи в Туитър европейският ръководител, информира БТА

Той е призовал на цивилните от Мариупол и други обсадени от руските сили градове незабавно да бъде дадена възможност да ги напуснат чрез хуманитарни коридори.

Преди два дни Шарл Мишел беше в Киев и се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.

В разговора си днес с Путин Мишел отново е заявил позицията на ЕС, която е, както написа той в Туитър: "подкрепа за Украйна и нейния суверенитет, осъждане и санкции срещу руската агресия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    русенец
    Путин и вяра?? Две несъвместими неща ако става за християнска вяра. Той вярва в силите на злото, на дявола и сатаната, пълен антихрист. Заедно с подлогата - патриарх на Московската църква. Още помним техния принос в прочита на историческата заслуга на братята Кирил и Методий
  • -1
    1
    успех
    Никакъв шанс. И Путин и патриарха им все ченгета от КГБ. Вярата им е чужда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари