Сградата на "Хлебозавода" в Русе е на път да остане в историята

14
Не е ясно кога ще започне самото събаряне на сградите, които бяха закупени от „София Франс Ауто“ след търг
Не е ясно кога ще започне самото събаряне на сградите, които бяха закупени от „София Франс Ауто“ след търг Видео: Русе Медиа

Не е ясно кога ще започне самото събаряне на сградите, които бяха закупени от „София Франс Ауто“ след търг

Започна подготвянето и разчистването от дървета и храсти на прилежащия терен на бившия Хлебозавод. Наемателите на по-малките сгради от обекта вече са напуснали и са освободили заеманите помещения. Хора в района споделиха, че тази седмица е извършено изсичането, като са премахнати стволовете на огромни дървета между основната сграда и ул.“Потсдам“, предаде Русе Медиа.

Не е ясно кога ще започне самото събаряне на сградите, които бяха закупени от „София Франс Ауто“ след търг. Официалният вносител на „Пежо“, „Ситроен“, „DS Automobiles“ и „Опел“ за България беше единствен кандидат за имота с 19 сгради и го купи за 4,2 млн. лева без ДДС. Идеята е там да бъде изграден шоурум и дилърски център за автомобили.

Въпросът, който също интересува много русенци, е какво ще се случи с раздаваните помощи от БЧК. Повече от 10 години БЧК-Русе използваше предоставените помещения в неработещия Хлебозавод, за да получава и складира храни, които впоследствие с раздавателен пункт на място се предоставяха на правоимащите. Там имаше и проблеми, тъй като сградата беше компрометирана и поради течове се налагаше да се местят палети и храни, за да бъдат запазени.

Новата локация ще се намира на ул.“Тулча“ 15 зад хотел „Милениа“. Било е изключително трудно да се намери подходящ терен в централната част на Русе, където да може да се разгърнат дейностите по раздаването на помощите. Новото място е в непосредствена близост до две автобусни спирки.

Доставката на хранителните продукти вече е започнала, като предстои в началото на февруари да се направи голяма информационна кампания кои групи хора и на какви критерии трябва да отговарят, за да имат право на помощ. Раздаването на хранителните пакети се очаква да започне към края на февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Към Русе
    Русе от 1990 година е обект на разпродаване,рязане на скрап,ограбване и заграбване.Търгашки истории на принципа кон за кокошка и решения ала каруцата пред коня.Няма отърване и на по зле отива.За ЕкО отношението на местни производствени мощности изобщо мнения и разговор не може да има защото работата е ясна.Русе се загробва системно,методично и последователно,лека полека и тихомълком Концесии неясни,предложения и строителства ужасни.В Русе е тихо и журналисти даже не го обгрижват с нужното внимание,а има какво да се види,критикува и каже Така става когато доносници,агенти на ДС налазват града със учени от делиормана,добруджа и околните села.Малката Виена стана,големият строителено ремонтен вертеп.Всикчият панаир заради едни обществени поръчки.Всичко е обществена тайна даже и мързела на полицаите по някой въпроси.
  • 4
    8
    До Жермина Маркес
    Който иска духовно израстване да учи богословие,духовна семинария или теософски науки и да се обърне към българската православна църква.А хората живеещи в района на закритият пазар / товарна гара са вдигнали ръце/ от музикални изпълнения и гюрултия.
  • 1
    7
    Жермина Маркес
    само шоурум ни липсва- то да му писне на човек от леки и повърхностни развлечения.Стига сте мислили за лесна печалба на пари. Помислете за изграждане на някакъв център с познавателна цел, център по езотерика например, център който да дава познания на хората, да им помага в тяхното духовно израстване. Направете нещо смислено. Стига с тези заведения за разпуснатост иразврат.
  • 5
    6
    Бачова
    Сбъдна се мечтата на Киро Медиката. Да няма нова частна болница на това място.
  • -11
    5
    Кумуниста до 3
    Ако искаш мога да ти дам да ми ядеш спарената чурка, ама понеже като при кумунизЪма я раздавам на всички по равно ще трябва да почакаш да стане, както ставаше по байтошово време! До тогава ако умреш от глад, прославяй за последно "братска" Рушлямия, заради която сме на това дередже! Анадъму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари