СГП: Васил Божков е задържан за 72 часа

0
Предстои предявяването на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство в прокуратурата
Предстои предявяването на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство в прокуратурата Снимка: Фейсбук / архив

Предстои предявяването на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство в прокуратурата

На 25.08.2023 г. обвиняемият Васил Божков, обявен за международно издирване, се е явил доброволно пред органите на МВР на ГКПП „Летище София“. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в Софийска градска прокуратура (СГП), има наложена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.

В тази връзка СГП и Следственият отдел при СГП са предприели всички законови изисквания по предявяването на обвиненията спрямо Божков, като в рамките на разпита му в качеството на обвиняем той има право да даде обяснения. Предстои наблюдаващите прокурори да преценят дали да внесат искане пред Софийския градски съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С оглед на това, че Божков има качеството на свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването на лицето за разпит в качеството му на свидетел по наказателното производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари