"Сгащиха" един от виновниците за побоя в Ботунец

2
Продължава издирването на другия брат, също заподозрян за побоя
Продължава издирването на другия брат, също заподозрян за побоя Снимка: Булфото / архив

Полицията в София е задържала единия от двамата братя Мариеви, издирвани за побоя в столичния квартал „Ботунец“, съобщи БНР.

Мъжът е арестуван при мащабна акция на СДВР в кв. „Христо Ботев“ рано тази сутрин. Операцията е започнала около 5.30 часа сутринта, е съобщил директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

В полицията е получена информация, че единият от двамата братя се укрива в къща в столичния квартал. Продължава издирването на другия брат, също заподозрян за побоя.

Полицията арестува вчера още двама души по случая „Ботунец“ – майката на Мариеви и друг техен роднина.

Саморазправата е станала на 1 юни, когато съседи направили забележка на шумна компания в един от блоковете. Както се оказа по-късно, празненството било заради излизане от затвора на един от компанията.

Купонджиите отговорили с бой. Според кмета на район „Кремиковци“ Ивайло Панев „ромско семейство е упражнило насилие върху българско семейство“.

Последва протест на над 300 жители на квартала – и българи, и роми, с искане за незабавно залавяне на побойниците. Те се зарекоха, че протестите ще продължат, докато не бъдат задържани виновниците.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари