Северна Корея тества подводната си ядрена система

0
Военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения
Военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения Снимка: Korean Central News Agency/Korea News Service via АР.

Военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения

Северна Корея е извършила тест на подводната си ядрена оръжейна система в знак на протест срещу проведените тази седмица съвместни военни учения на Южна Корея, САЩ и Япония, предаде Ройтерс, като се позова на информация на севернокорейската държавна Корейска централна телеграфна агенция, съобщи БТА.

Тестът на системата "Хаеил-5-23" - името, което Северна Корея е дала на своите подводни дронове, способни да пренасят ядрени оръжия, е бил извършен от мозъчния тръст на министерството на отбраната във водите край източното крайбрежие на страната, съобщи КЦТА, без да уточнява датата.

"Подводната противодействаща позиция на нашата армия, базирана на ядрени оръжия, се доусъвършенства и различните ѝ морски и подводни ответни действия ще продължат да възпират враждебните военни маневри на военноморските сили на САЩ и техните съюзници", се казва в изявление на неназован говорител на министерството, цитиран от севернокорейската медия.

Военноморските сили на Южна Корея, Съединените щати и Япония проведоха тази седмица тридневни съвместни учения, в които участваше американският самолетоносач "Карл Винсън", като част от усилията за подобряване на реакцията им на заплахите на притежаващата ядрено оръжие страна, припомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари