Северна Корея: САЩ ги очаква „Жалък край“

0
САЩ и президентът на Южна Корея Пак Гън Хе ще бъдат наказани
САЩ и президентът на Южна Корея Пак Гън Хе ще бъдат наказани

САЩ и президентът на Южна Корея Пак Гън Хе ще бъдат наказани, ако не спрат настоящата си политика по отношение на Северна Корея, съобщават южнокорейски медии, позовавайки се на изявление на Севернокорейския Комитет за мирно обединение на родината.

"Предупреждението на Северна Корея - не е празна фраза. „Жалък край“ очаква САЩ и групата на президента Пак Ген Хе, ако те действат безразсъдно“, се казва в изявлението.

Пхенян също така обеща да "започне битка в отговор за справедливост за решително унищожение" към Съединените щати и президента на Южна Корея. В същото време Северна Корея предупреди, че артилерията й е готова да превърне администрацията на президента на Южна Корея в "море от пламъци и пепел", съобщават медиите.

Те отбелязват, че тези изявления са направени на фона на годишното съвместно учение на САЩ и Южна Корея - Key Resolve и Foal Eagle.

Миналата седмица Съединените щати и Южна Корея приключиха учението Key Resolve. В него взеха участие 7000 американци и 10 000 южнокорейски военни. Целта на учението бе да се отработят съвместни действия в случай на въоръжен конфликт със Северна Корея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари