Северна Корея изстреля нови 60 снаряда към Жълто море

1
В отговор южнокорейската армия проведе собствени маневри
В отговор южнокорейската армия проведе собствени маневри

В отговор южнокорейската армия проведе собствени маневри

Пхенян отново изстреля около 60 снаряда от западния бряг към Жълто море. Това съобщи агенция Yonhap, като се позова на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея, пише Агенция Фокус.

По негова информация става дума за брегова артилерия. Тя е произвела изстрели между 16:00 часа и 17:00 часа местно време (11:00 - 12:00 часа българско време), снарядите са паднали на север от северната демаркационна линия, която Сеул счита за де факто морска граница, в буферната зона, установена от междукорейското споразумение от 19 септември 2018 година. Преди това Пхенян отказа да се съобрази с него, след като Сеул спря да спазва някои от разпоредбите.

На 5 януари, като част от учение, севернокорейската брегова артилерия изстреля около 200 снаряда към южнокорейските острови Йонпьондо и Пангьондо, разположени в Жълто море. В отговор южнокорейската армия проведе собствени маневри, като изстреля 400 снаряда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари