Пенчо Милков отличи тежкоатлета Джан Зарков за европейската му титла

0

Шампионската титла от първенството в Кишинев е първи международен успех за 17-годишния състезател, който тренира от 4 години в Тежкоатлетически спортен клуб - Русе

Възпитаникът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Джан Зарков, завоювал шампионска титла на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 15 и до 17-годишна възраст, бе награден от кмета Пенчо Милков в присъствието на треньора му Радослав Атанасов, съобщиха от Община Русе.

Постижението ти е впечатляващо и е не само личен триумф, но и гордост за страната ни и Русе. Успехът ти вдъхновява и е истинско доказателство, че с воля, постоянство и усърдие можем да преодолеем всички предизвикателства“, отбеляза кметът.

На първенството в Кишинев, Молдова, в което взеха участие над 400 състезатели от 38 държави, Джан триумфира в категория до 49 кг при 17-годишните с двубой от 187 кг. В изхвърлянето от 80 кг той записа само един успешен опит, но в изтласкването бе безапелационен и се справи последователно с тежести от 100, 103 и 107 кг.

Шампионската титла от първенството в Кишинев е първи международен успех за 17-годишния състезател, който тренира от 4 години в Тежкоатлетически спортен клуб - Русе. Бронзов медалист е през 2021 г. от Европейското първенство за кадети до 15 години в категория до 49 кг и държавен шампион в категория до 55 кг за 2022 и 2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари