Серия от взривове в църкви и хотели в Шри Ланка

0
Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос
Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос

Шест експлозии проехтяха в Шри Ланка по Великден, съобщава АФП.

Взривени са три луксозни хотела - „Шангри Ла", „Синамън гранд" и „Кингсбъри" в столицата Коломбо. Експлозии е имало и в три католически църкви - "Свети Антоний" в Кочикаде в столицата, "Свети Себастиан" в Катувапития - близо до Коломбо и "Цион" в Батикалоа в източната част на острова.

Към момента АФП съобщава за най-малко 42 жертви и около 150 ранени. Според Си Ен Ен обаче броят на загиналите е най-малко 80, а на ранените - над 200. Властите предупредиха, че броят на загиналите и пострадалите вероятно се разминава, тъй като в църквите е имало огромно множество хора, отбелязващи Великден.

Болниците са препълнени, а в районите на взривовете цари хаос. "Вече бяха приети 80 души и продължават да пристигат още", съобщи представител на Националната болница в Коломбо, пожелал анонимност. Експлозиите са били координирани и са избухнали по едно и също време на няколко места на островната държава. Все още никой не е поел отговорност за атаките, които властите вече определиха като тероризъм.

Първата експлозия е избухнала в Храма "Св. Антони" в столицата Коломбо. Втората експлозия е засегнала църквата "Сан Себастиан" в Негомбо, град с преобладаващо католическо население на север от столицата. Църквата "Сан Себастиан" призова за помощ на страницата си във Facebook. Взривове е имало в още една църква, както и в три хотела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари