Сергей Станишев: Политиците не са узрели, че е нужна широка коалиция

1
Това правителство имаше заложени няколко фундаментални дефекта, добави лидерът на ПЕС
Това правителство имаше заложени няколко фундаментални дефекта, добави лидерът на ПЕС Снимка: Кадър от Nova

"Няма достатъчно зрялост от политиците, за да разберат, че преминаваме през такъв период, че действително е нужна достатъчно широка коалиция, която да решава проблемите на хората."

Такава позиция изрази лидерът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на „Събуди се” по NOVA.

Това правителство, което си отиде, имаше заложени няколко изначални фундаментални дефекта. Първо - в хода на преговорите, които започнаха много красиво, се стигна до преговори само по темите, по които всички бяха съгласни. Където имаше различия - се отхвърляха в бъдещето”, смята той.

Мнението на Станишев е, че е липсвала базисна политическа и коалиционна култура. „Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно. Тук опира и до такта на премиера и до това всяка партия да се чувства важна и зачетена. Когато разбираме от медиите, че лидери на партии не са си говорили с месеци, какво очакваме като резултат - ще се взриви”, каза той.

По думите му третият мандат е бил предрешен като неуспех. „Още повече, наблюдавам поведението на ПП. Те, като че ли, са убедени, че заради начина, по който беше свален председателят на парламента, много добре могат да разиграят предизборно темата на жертвата и да спечелят изборите”, коментира още лидерът на ПЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Орел и рак и щука
    По скоро е нужно да заработи правосъдието и гражданският контрол. Обществото не избира тези „политици„ да стоят в парламента или държавната администрация и правят каквото партията им нареди. Докато не почнат да се взимат държавни решения на базата на технически, икономически, финансови ... фактори - колата няма да мръдне.
  • 1
    2
    KlakjahHJ
    гея станишеф приканва за широка коалиция между герп, дпс, бсп, дб-тата, пп-тата! Странно, а?! Не, не е странно, всички те са крайно дясни партии, бсп си е крайно дясна партия! пп-тата и дб-тата са унищожителите на България!
  • 6
    1
    русенец
    Я, Съселът изпълзя от дупката си. Не го чувам да казва нищо за Украйна, а е половин украинец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари