Сергей Шойгу: Украйна може да използва "мръсна бомба" в конфликта

0
При така наречената мръсна бомба се използват конвенционални експлозиви, примесени с радиоактивен материал
При така наречената мръсна бомба се използват конвенционални експлозиви, примесени с радиоактивен материал Снимка: АП

При така наречената мръсна бомба се използват конвенционални експлозиви, примесени с радиоактивен материал

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза днес на френския си колега в телефонен разговор, че ситуацията в Украйна бързо се влошава и върви към "неконтролируема ескалация", предаде Ройтерс и БТА. 

В телефонен разговор с френския министър на отбраната Себастиан Льокорню, чието съдържание беше огласено от руската страна, Шойгу заяви, че Москва се опасява, че Украйна може да използва "мръсна бомба" в конфликта, без да предоставя доказателства в подкрепа на това твърдение.

"Те обсъдиха ситуацията в Украйна, която бързо се влошава", съобщи министерството на отбраната. "Тенденцията е към по-нататъшна неконтролируема ескалация."

При така наречената мръсна бомба се използват конвенционални експлозиви, примесени с радиоактивен материал.

Руското министерство на отбраната не предостави никаква допълнителна информация относно изявлението си, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    daskal
    Агресорът сащ възпламени тази славянска криза, но и на агресора сащ ще му дойде времето! Мандатът на дементния джо бидон е в залеза си, самите сащници ще се погрижат терористичната им страна да е в хаос!
  • 1
    4
    Копейкин
    Ей, Шойгу, в България имаме една приказка - "крадецът вика дръжте крадеца". Явно вие вече сте подготвили тази бомба и се я занесли някъде до границата. И ако евентуално излъжеш доверчивите франсета, ние, които сме ви яли попарата няма да се вържем. Дано само самолетът, която я е превозил е успял да кацне, а не се е разбил, че нещо вашите самолети почнаха много да падат.
  • 4
    3
    Оферта до Шойгу
    Ей Сергей! Бляд! Подаряваме ти нашия ядрен специалист Ченчо Пилкоф. Този е НЕЗАМЕНИМ. До кавото и да се докосне, го разрушава. Семейство, градска управа, градска икономика, градска култура, градски бюджет и други. Взвмайте го и на Фронте. Много е плодовит, еблив и ПРОСТ като гъбено семе. На слука бляд.
  • 1
    2
    у4еничка
    даскале, един коментар да ти харесам , брао
  • 4
    1
    daskal
    сащ от десетилетия инвестираха в усрайна т.е. даваха милиарди $ заеми, че сега усрайна е задлъжняла неимоверно много... сащ сваляха правителства, сащ правиха преврати в усрайна, сащ направиха майдана там... и така от десетилетия сащ дестабилизраха и този район, след като сащ съсипа и Близкия изток!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари