Русия призова света да не подценява риска от ядрена война

0
Опасността от Трета световна война е реална, заяви Сергей Лавров
Опасността от Трета световна война е реална, заяви Сергей Лавров Видео: NOVA

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия

Остро предупреждение от Москва. Русия отново призова света да не подценява значителния риск от ядрена война

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че доставките на западни оръжия за Украйна означават, че НАТО по същество е във война с Русия и съществува значителен риск конфликтът да стане ядрен, предава NOVA

Лавров подчерта, че Киев имитира преговори, а конфликтът ще приключи със споразумение, но съдържанието му ще зависи от военната ситуация. 

"Това е стендъп комедия. Това е имитация на преговори за прилагане на комплекс от мерки. Сега това е имитация на преговори за сключване на споразумения с Руската федерация. Точно като имитация на демокрация. Както във всяка ситуация, в която се използват въоръжени сили, всичко ще приключи с договор. Но неговите параметри ще се определят от етапа на военните действия, на който този договор става реалност", каза Лавров.

От своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба отговори, че Лавров просто се опитва да „изплаши света да не подкрепя Украйна“. 

Дискусия на тема "Украйна" ще се проведе в американската база "Рамщайн" в Германия. В нея ще участва и българският министър на отбраната  Драгомир Заков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари