Сепаре на плажа... как е възможно това да е истина?

2

Първо, когато погледнете снимките, надничате с любопитство, погледът Ви е привлечен от шаренията по плажа. Иде Ви да се усмихнете, каква неразбория! Но после се вглеждате по-внимателно. И о, ужас! Как е възможно това да е истина? Как изобщо си го позволяват тези? Така да преградят обществения плаж за своите си лични нужди. Това си е чисто безочие и кражба на територия пясък на брега на морето.

Това да се случи в България – абсурд! Ще те изселят, още преди да си си разперил палатката и волно опънал кърпата. За чадър дори не говорим. Ще те смелят както мелачката на царевицата мели кукуруза. Та откъде ще минават нахъсаните продавачи, които с цяло гърло викат: „Топли пресни пирожкиии”, „Кукурууузя”, „Крее-ееем”. Подобно престъпно деяние като краденето и преграждането за собствена изгода на обществен плаж, ще предизвика вълнение от няколко бала сред останалите плажуващи и вълни на негодувание и неодобрение ще залеят опънатата тента.

Когато говорим за България може би е така. Може би не на всеки плаж, но пък на повечето, които имат голяма посещаемост. Повечето хора, които гледат тези снимки, реагират точно така. Бунтуват се срещу това някой да си загради част от плажа. Пък било то и с платняна преграда. Защо ли? Защо реакцията на болшинството е такава?

А всъщност. Това е плаж на Балтийско море в Полша. Море, което е доста по-студено от нашето Черно море. Море, което го навестяват студени ветрове от север. Но пък водите му са много по-чисти от нашето. Да опънеш преграда срещу вятъра и хвърчащия пясък, е най-нормалното нещо, което човек може да направи, за да успее да се радва на природните ресурси на държавата си. На никой дори не му минава през ума, че си е „откраднал” част от плажа. Заградените територии не пречат на никого, защото няма кой да вика „Кукурууузя”, „Крее-ееем”. Всичко е абсолютно възпитано и цивилизовано, а личното пространство се уважава по подразбиране.

Признайте си, че СЕГА когато гледате тези снимки, те предизвикват във Вас гама от ДРУГИ емоции.

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари