Семинар на фондация „Искам бебе“ за младежите в Русе

0
Безплатният образователен семинар е насочен към младежи от 15 до 29 години
Безплатният образователен семинар е насочен към младежи от 15 до 29 години Снимка: Фондация „Искам бебе“

Безплатният образователен семинар е насочен към младежи от 15 до 29 години

На 11 февруари от 12:00 часа в Общинския младежки дом в Русе, фондация „Искам бебе“ организира образователен семинар в рамките на своя иновативен проект „Младите българи - архитекти на промяната“, финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Събитието ще бъде открито от заместник-кмета на Русе - г-н Енчо Енчев и е подкрепено от Община Русе, Общински младежки дом Русе, Български Червен кръст - Русе.

Безплатният образователен семинар е насочен към младежи от 15 до 29 години, готови да участват в дискусии и обучения в областта на сексуалното, репродуктивното и менталното здраве, активния начин на живот и здравословното хранене.

Обучителните семинари предоставят цялостна образователна програма, включваща панели за:

превенция и профилактика на репродуктивното и сексуалното здраве;

здравословно хранене и диететика;

физическа активност и активен начин на живот;

емоционално здраве и качеството на съня.

Програмата е съобразена с нуждите на младите българи и има за цел да ги запознае с важни аспекти на семейното планиране и здравословния начин на живот. Лекциите включват информация за значимостта на навременното родителство и предизвикателствата, пред които се изправят младите двойки, както и сексуалното и репродуктивното здраве, и изчерпването на яйчниковия резерв. Специалистите се фокусират върху здравословното хранене, активния начин на живот и психичното благополучие, предоставяйки на младежите практически съвети и насоки.

Лектори в семинара са д-р Александър Кобаков – акушер-гинеколог, МБАЛ „Света София” – София, дългогодишен член на БЧК, д-р Светлана Моминска – Началник отдел "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в РЗИ - Велико Търново, Катя Симеонова – психолог. Гл. ас. д-р Камен Симеонов от Русенски университет "Ангел Кънчев", катедра ФВС е лекторът по темите за активния начин на живот, спорт и физическа активност.

Проектът „Младите българи - архитекти на промяната“, финансиран от Министерство на младежта и спорта, цели не само да предостави информация, но и да подкрепи формирането на позитивни навици и стойности у младежите. Семинарът в Русе е част от обиколката на фондация „Искам бебе“ в 12 областни града, която стартира през миналата година и ще продължи до месец март 2024 г. Проектът продължава своя път, вдъхновявайки и мобилизирайки младежите в България за по-здравословно и успешно бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари