Семейство загуби дома и работата си в пожар: Всичко замина във въздуха!

0
Трагедия в горнооряховското село Драганово
Трагедия в горнооряховското село Драганово Снимка: BulgariaOnAir

Трагедия в горнооряховското село Драганово. Семейство остана без дом и поминък, след като пожар изпепели къщата и оранжериите им

След вчерашния инцидент жителите на селото започнаха дарителска кампания в помощ на пострадалите земеделски производители.

Георги и Мариола Томови от близо 40 години произвеждат разсад за цветя. До вчера, когато огнената стихия напълно изпепелила оранжериите им. Пожарът избухнал около 4 сутринта и събудил съседите, които подали сигнал.

"Излязох и видях, че къщата гори много жестоко! Веднага се обадих на пожарната. Хората излязоха по долно бельо, дадох им дрехи да се облекат. И момчето в тази паника искаше да влезе вътре, понеже имало пари, но не го допуснахме. Телефони, пари, цялата покъщнина, всичко което са събирали е унищожено. Както виждате всичко е изгоряло като във филм на ужасите!", сподели съседът Рамис Арифов пред Bulgaria ON AIR

По това време в къщата бил Георги, който гледал телевизия и това го спасило. Успял да събуди и сина си.

"Добре че е синът ми, аз не можах да го изкарам, той щеше да изгори. Аз имах много работа, моята жена е в чужбина, работи достатъчно, изкарва доста пари. Всичко замина във въздуха!", каза потърпевшият Георги Томов.

Съседи, които живеят в чужбина, са предоставили дома си за временен подслон на пострадалите.

"Още вчера започна акция от приятели на семейството и доброволци, които донесоха храна, шалтета, дрехи и неща от първа необходимост. Кметството на Драганово стартира дарителска кампания най-вече с подпомагане с финансови средства. Дарителските кутии ще бъдат разположени в около 6-7 обекта", обясни кметът Светослав Иванов.

Желаещите да помогнат с храни и вещи трябва да ги изпращат до кметството. В подкрепа на пострадалите е разкрита и дарителска сметка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари