Семейство спаси щъркела Ставри

3
Птицата е намерена пострадала в нива край село Момчилово
Птицата е намерена пострадала в нива край село Момчилово Видео: bTV

Птицата е намерена пострадала в нива край село Момчилово

Семейство от варненското село Момчилово приюти бедстващ щъркел. Съдбата на птицата трогна стотици в социалните мрежи след апел за осигуряване на транспорт, с който тя да стигне до спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Преди няколко седмици щъркелът Ставри е намерен пострадал в нива край китното село Момчилово. Семейството на Десислава го приютява в стопанството си и започва да се грижи за него.

Чакалите и лисиците вечерта най-вероятно щяха да го убият“, казва Десислава Стоянова, предаде bTV.

Ставри не създава никакви проблеми, но жената смята, че трябва да бъде при себеподобни и да получи адекватни грижи от специалисти. Така се появява апелът за осигуряване на транспорт в социалните мрежи. Откликват изключително много хора.

Някак българинът, когато чуе щъркел, това му напомня за пролет, за ново начало, за деца, за семейството и това може би обединява хората“, разказва Десислава.

Транспорт за Ставри вече е осигурен и утре той ще потегли за Стара Загора. А семейството на Десислава ще продължи да се грижи за няколко стари коня, откупени от собствениците им преди да бъдат умъртвени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Петрова
    Браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари