Семейство от Пазарджик се сдоби с винетка за "скромните" 388 лева

0
Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена
Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена Снимка: Олег Попов, NOVA / архив

Втори месец десетки жители от Пазарджик не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки.

Един от случаите е на семейство Нанови, които на 2 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Без да закупят винетка, от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

В интервю за Радио Пловдив Димка Нанова разказа, че вече имат винетка, която е четвърта по ред закупена от семейството. Така семейство Нанова е платило за една винетка 388 лева.

На 7 януари подадохме молба в Областно пътно управление в Пазарджик с приложено извлечение от банковата сметка. След като изчакахме отново проверихме в АПИ и ни казаха, че молбата е препратена към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, обясни Нанова

Те ни изпращаха някакви готови отговори. Напишете си трите имена, номер на картата и последните четири цифри за сигурност, което мен ме озадачи, защото аз съм приложил към молбата ми извлечение от банката. Там има посочена банкова сметка, Булстат и айбан. Написахме им, че ние сме дали извлечение от банката и те пак пускат същото съобщение, което ме наведе на мисълта, че това е електронно съобщение и го изпращат на всеки един, коментираха те.

Искаме да дадем гласност чрез медиите и да може други хора, които са се опарили като нас да си възстановят парите, категорична е Нанова.

В Национално ТОЛ управление съобщиха , че са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена.

Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата.

Постъпилите молби са обработени - на част от потребителите са върнати средствата, на останалите предстои да бъдат възстановени. Случаят на семейството от град Пазарджик е сред подадените единадесет молби. Той е разгледан и предстои да им бъде възстановена сумата. Настъпило е забавяне поради необходимостта от повторна проверка и потвърждаване на плащането.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари