Семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен предприемач

0
Сградата е трябвало да бъде построена в края на 2020 година
Сградата е трябвало да бъде построена в края на 2020 година Видео: NOVA

Сградата е трябвало да бъде построена в края на 2020 година

25 семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен предприемач. По думите им чакат вече втора година, за да бъдат настанени в апартаменти, за които са платили хиляди евра. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде завършено в края на 2020 г., но към днешна дата сградата все още не е довършена. Половината от потърпевшите казват, че са платили цялата сума за жилищата, а други са дали 90% от цената.

Една година никой не работи. От строителната фирма нямат обяснение. Казват, че ще довършат сградата”, споделя един от потърпевшите.

Платил съм 90%. Имам 2 деца, живеем на квартира”, казва Тихомир Очков, друг потърпевш.

Откакто имаме Акт 14, плащаме и данъци на жилището, което всъщност не получихме”, казва друг мъж, останал без апартамент, въпреки че е платил за него.

Екипът ни успя да се свърже със строителния предприемач Илия Матаков. По телефона той обясни, че няма измама, но има забавяне с 10 месеца. Когато хората му преведат останалата част от парите, тогава ще бъде завършена и сградата. Тя трябва да бъде готова до края на март 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари