Глобиха русенка заради ремонт на апартамент

2
Русенка бе глобена с 1000 лева за това, че предприела незаконно преустройство на дома си
Русенка бе глобена с 1000 лева за това, че предприела незаконно преустройство на дома си

Русенка бе глобена с 1000 лева за това, че предприела незаконно преустройство на дома си. С тези действия тя застрашила конструктивната устойчивост на сградата.

Подобно на много други българи, жената решила да направи апаргамента си по-удобен. Без да има одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж, през ноември м.г. тя предприела премахването на вътрешна носеща панела между кухнята и спалнята на жилището си на третия етаж на ул. „Давид” 31. Отстранената част била с размери около 4 квадратни метра, пише Монитор.

Нарушението достигнало до знанието на Регионалната дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ и след направена проверка на жената бил съставен констативен акт. Така тя била принудена да възстанови носещата стоманобетобетова панела, след като наела строителен инженер за извършването на конструктивни проучвания. През март т.г. нарушението било отстранено, но въпреки това било издадено наказателно постановление от началника на РДНСК и на жената била наложена глоба в размер на 5000 лева. Съгласно закона за подобно деяние глобата е от 1000 до 10 000 лева.

Желаното удобство в апартамента излязло прескъпо и русенката обжалвала наказателното постановление пред съда. Предвид това, че нарушението е първо за жената, районният съд в дунавския град намали глобата до минималния й размер.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари