Селце в Испания предлага 3000 евро на всяка двойка, която се премести там

85

Малко хора знаят, че съществуват няколко места, които поради една или друга причина се нуждаят от постоянни жители. За да окуражат хората да отидат да живеят и работят там, те им предлагат изкушаващи суми.

За да разсеем съмненията ви, че ви будалкаме, сега ще ви представим седем градове, които предлагат невероятни възможности за уреждане на живота ви в чужда страна, и освен това ще ви платят, за цялото безпокойство с местенето.

Детройт, Мичигън, САЩ

“Париж на Запада”. “Автомобилната столица на САЩ”. Почти празният град вече се е сбогувал с тези гръмки прякори и то още през втората половина на XX век. Но сега се опитва отчаяно да си възвърне някогашната слава.

За да го постигне, правителството представи нова програма, наречена “Предизвикателството Детройт”, която предлага 2 500 долара на професионалистите в различни отрасли на индустрията, които желаят да се преместят и да заработят в града.

Аляска, САЩ

Ако обичате зимата, снежните пейзажи и спокойния начин на живот, и се чувствате като у дома си при ниски температури, то животът в Аляска може да се окаже именно за вас.

Съществува специален правителствен фонд, който заплаща на желаещите ентусиасти и професионалисти да вземат участие в живота в този регион, където населението намалява с главоломна скорост. Единственото условие е да живеете в Аляска поне една година.

Провинция Саскачеуан, Канада

Канадската провинция предлага страхотна възможност на наскоро дипломиралите се млади хора /не по-рано от 2010 г./, които все още не са взели решение относно своята кариера.

Те ще ви предоставят 20 000 канадски долара, за да живеете и работите в провинцията 7 години.

Ниагарските водопади, Ню Йорк, САЩ

Ето още една възможност, която звучи прекалено хубаво, за да е истина: можете да живеете в едно от най-красивите и спиращи дъха места в света и освен това ще ви платят, за да го направите.

Правителството предлага 7 000 долара на хора с висше образование, които да работят за местни работодатели в продължение на 2 години.

Понга Астуриас, Испания

Това страхотно малко селце, разположено в защитената територия на североизточна Испания, е едно от най-старите в страната. За да привлекат млади обитатели и да засилят местната икономика, правителството предлага 3 000 евро на всяка двойка, която се премести там.

В допълнение към тази сума те ще получават по 3 000 евро за всяко свое дете, което им се роди, докато живеят в селото. Това е един невероятен шанс да живеете на едно невероятно красиво и чисто място.

Утрехт, Холандия

Холандия е известна навсякъде по света с големите си познания в областта на хуманитарните и социалните науки. Ето поредния социален експеримент, който провежда тази страна: какво ще се случи, ако всеки, който живее в града, получи по 1 000 долара?

Ами отидете в Утрехт, за да разберете.

Къртис, Небраска, САЩ

Вероятно на всеки се е случвало да се оплаква от местните власти и, че не правят нищо за града им.

В малкия американски град Къртис в Небраска имат решение на този проблем: можете да получите безплатна земя, ако предложите добра идея за подобряването на местната инфраструктура или културен живот.

Източник: chujdozemec.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари