Селски кмет завери пълномощни от мъртъвци

0
Селският първенец противно на всякаква житейска логика удостоверил, че 7 погребани мъже и жени са се явили пред него
Селският първенец противно на всякаква житейска логика удостоверил, че 7 погребани мъже и жени са се явили пред него

Кметът на шуменското село Черенча Хасан Хасанов направил нотариална заверка на подписи на вече починали хора.

Селският първенец противно на всякаква житейска логика удостоверил, че 7 погребани мъже и жени са се явили пред него и са положили лично парафи срещу имената си, пише Труд.

Едната серия от пълномощни била заверена от кмета на 11 януари 2007 г., а другата на 7 март 2007 г. Жена от разписалите се била починала още през 2003 г., но това не попречило на кмета-нотариус.

Хасанов е признал вина и е сключил споразумение с прокуратурата, а преди ден то е било одобрено от районния съд в Шумен. Наказан е с 8 месеца пробация, през които два пъти седмично ще се среща с пробационен служител, не бива да променя и адреса си. Хасанов няма къде да ходи, защото пак е кмет на село Черенча.

Той отказа коментар кой и защо е поискал от него да завери пълномощните от името на мъртъвци. От съдебното определение става ясно, че с деянието не са причинени имуществени вреди.

По делото са направени 71,78 лв. разноски, които Хасанов ще заплати. Наложеното наказание не го лишава от възможността да заема отговорния пост и да продължи да прави нотариални заверки.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари