Село излиза на протест за повече пешеходни пътеки

0
През село Леска минава републиканският път Смолян - Кърджали
През село Леска минава републиканският път Смолян - Кърджали

През село Леска минава републиканският път Смолян - Кърджали

Пореден пътен инцидент с блъснат пешеходец на главния път разбуни духовете в село Леска. Хората настояват за повече пешеходни пътеки и неравности, които да ограничат скоростта. Събират подписка и са готови на протести.

Преди дни кола удря Христо Йорданов, когато пресича главния път, отивайки за кафе. Той се озовава в болница, за щастие се отървава само с натъртвания. "Нямаше никакво друго движение, а и платното то е може би 6-7 метра, как ме нацели, не знам", разказва пострадалият и допълва, че пътят е много опасен. "Сутринта към 7 часа, когато ходят децата на училище, тука е страшна работа. Когато има полицаи, карат с 40, иначе 70-80, даже и повече някой път карат", казва Йорданов.

Отсечката е част от републиканския път Смолян - Кърджали. Минава през цялото село Леска, по нея има една единствена пешеходна пътека. Според хората трябва да има поне три с изкуствени неравности.

Ирена Дженимова, която събира подписката казва, че се страхуват, защото пресичат малки деца, майки с колички.

Вахди Аксанов допълва: "Всички търговски обекти, детската площадка, всичко ни е под пътя и накрая ще направим някакви протести, ще затворим движението, цялото село ще излезем, щото като стане беля по-сериозна, като утрепят някое дете или някой човек вече ще е късно, каквото и да правим".

Според директора на ОДМВР - Смолян старши комисар Цветан Цанков с подписки няма да се решат нещата. "По принцип кметовете на общини би следвало да изработят планове и съответно те са длъжни, изработвайки тези планове, да се съгласуват с Пътна полиция, да се съгласуват с Агенция пътна инфраструктура", каза той, цитиран от Asenovgrad.net.

Такъв план за изграждане на пешеходни пътеки, включващ и село Леска, община Мадан е изработила и внесла в АПИ преди около година. Оттам обаче все още бавят съгласуването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари