Селена Гомес проговори за най-тежкия период от живота си

1
Американската актриса и певица събра смелост да покаже на потребителите белега в горната вътрешна част на дясното бедро след трансплантацията на бъбрек
Американската актриса и певица събра смелост да покаже на потребителите белега в горната вътрешна част на дясното бедро след трансплантацията на бъбрек

Американската актриса и певица Селена Гомес публикува снимка по бански, на която показа последствията от автоимунното си заболяване вълчанка. Фотографията се появи на страницата й в Instagram.

28-годишната знаменитост се засне в двора на дома си, стоейки върху стъпалата пред басейна. Тя позира с вдигнати нагоре ръце в небесносин цял бански, оформен като мълния в деколтето. Косите си изпълнителката бе събрала на кок.

В описанието на публикацията Гомес обясни, че е решила да покаже на потребителите белега в горната вътрешна част на дясното бедро след трансплантацията на бъбрек. Тя се гордее, че се е решила на това, защото „след трансплантацията на бъбрека ми беше неудобно да показвам белега си. Носих дрехи, за да го покрия, и не исках белегът да се вижда на снимките”, написа тя в поста си.

Почитателите подкрепиха певицата в коментарите под кадъра, който събра почти 11 милиона лайка, и се възхитиха от външния й вид. „Твоят белег изглежда като още едно прекрасно тату”, „Те просто си невероятна”, „Обичам те, ти си много силен човек”, „Красавица!” „Нашата кралица!” „Гордея се с тебе, Селена” , „Изглеждаш прекрасно”, написаха поклонниците й, предава БГНЕС.

Преди няколко години Селена Гомес бе диагностицирана съд заболяването вълчанка, която предизвика у нея депресия и паник атаки. През 2017 година тя претърпя трансплантация на бъбрек, а след година се озова в психиатрична болница.

Вълчанката или лупус еритематозус е системно автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган или система на тялото. При автоимунните болести имунната система, която нормално е предназначена да предпазва организма от инфекциозни агенти, чужди тела и тъкани и др., по погрешка „атакува“ собствените тъкани и органи на тялото), при която се образуват автоантитела най-вече срещу съединителната тъкан на организма. Това предизвиква системно възпаление, което уврежда тъканите и органите. Болестта може да засегне която и да е част на тялото, но най-често уврежда сърцето, бъбреците (лупусен нефрит), стави, кожа, бели дробове, кръвоносни съдове и мозък (нервна система) и различни комбинации от органи. Курсът на заболяването е непредсказуем и се характеризира с периоди на висока активност и затихвания (ремисии) с различна продължителност. Заболяването засяга по-често жени, предимно в млада и средна възраст, в съотношение 9:1 спрямо мъжете. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари