Секретарка на кмет открадна пари и инсценира ПТП в Созополско

0
От началото на годината 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството в село Габър, е задигнала общо 20 000 лева
От началото на годината 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството в село Габър, е задигнала общо 20 000 лева Снимка: Dunavmost / архив

От началото на годината 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството в село Габър, е задигнала общо 20 000 лева

Кражба като по филмов сценарий. Секретарката на кметството в созополското село Габър задигна парите за дърва, след което инсценира, че изгорели при пътен инцидент. Оказва се, че това не е единствената кражба на пари от селото.

По данни на полицията, от началото на годината до момента, 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството, е задигнала общо 20 000 лева.

Част от парите са били предназначени за дърва за огрев през зимата, за жителите на селото. Други са взети от събираните дарения за местната църква. Сред откраднатите пари има и от личната сметката на кметския наместник.

Жителите на селото казват, че са учудени, защото са имали доверие на Николова. Откраднатите пари са били проиграни на хазарт, предаде БНТ.

"Във филмовия сценария, който се е родил в главата й, е бил свързан със осъществяване на пътен инцидент, при който автомобила пада в дере и се самозапалва. В неговото купе се изгарят много документи и въпросната парична сума от 13 000 лева, предназначени за дървата на селото", каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

"Дървата ще бъдат доставени. Няма проблем с това. Парите ще бъдат върнати от този, който ги е взел, естествено", заяви кметският наместник на с. Габър Виолета Арабаджиева.

"Казаха ни, че и от парите за църквата е откраднала. Аз ги събирах от свещи, стотинка по стотинка, ние сме много малко село, толкова малко народ. За мен това е пълно престъпление. Просто нямам думи, не мога да го обясни. Имахме ѝ толкова доверие, като на човек, като на познат", каза Станка Богойчева, отговорник на църквата в с. Габър

Секретарката първоначално е била задържана за 24 часа, след което е била освободена. Прокуратурата в Бургас работи по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Drago
    Новата болест е това! Винаги е имало хазарт под всякаква форма, но такова чудо като сегашното не е бивало! От 10 реклами - 7 да са за хазарт! Много млади хора са с нереални очаквания и влизат с двата крака в ямата! Такова тежко увличане е, че измъкването става само с помощ от близки и цялостно осъзнаване на проблема! Само ,че в периода на презадлъжняване вече си останал без приятели и близки, защото и тях си завлякъл ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари