Седмична прогноза на Meteo Balkans за 22-28 май

1
От вторник до четвъртък се очаква югозападен пренос на по-топла и суха въздушна маса
От вторник до четвъртък се очаква югозападен пренос на по-топла и суха въздушна маса

От вторник до четвъртък се очаква югозападен пренос на по-топла и суха въздушна маса

През предстоящата седмица времето до обяд ще е по-често слънчево и топло, а в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна - с валежи и гръмотевици, предимно в планинските райони, предава Meteo Balkans. Остава висок рискът от локални наводнения в планинските райони и Предбалкана, но с тенденция да намалява.

Към датата на съставяне на седмичната прогноза (21.05.) глобалните модели GFS и EC прогнозират, че от вторник до четвъртък се очаква югозападен пренос на по-топла и суха въздушна маса, което ще стабилизира атмосферата над нашата страна. Валежите тогава ще са на по-малка площ, и то предимно по планините.

С очакваното повишение на температурите, въздушната маса над Балканския полуостров и над нашата страна временно ще се стабилизира. Във вторник и сряда очакваме и повече слънчеви часове. След обяд над планинските райони от Западна и Централна България ще се образува купеста облачност, но очакваните валежи ще на по-малка площ, и то предимно по планините.

Повече слънчеви часове очакваме в сряда над Дунавската равнина и Горнотракийската низина. Минималните температури ще са между 15° и 17°, а максималните - между 25° и 28°.

Във вторник ще духа слаб до умерен североизточен вятър, по Черноморието до умерен от изток, в сряда в Западна и Централна България ще стихне.

По-хладно ще се задържи само по Черноморието, като там времето ще е с разкъсана облачност. Очакваните температури ще са между 22°-24°С.Времето в планините и през двата дни ще е подходящо за туризъм.

Времето в четвъртък, петък и до края на седмицата

Започналото повишение на температурите от вторник ще се задържи, но атмосферата отново ще е нестабилна. През следващите дни преди обяд ще преобладава слънчево време.

В следобедните часове в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, и на повече места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток.

Към петък и през почивните дни валежите ще са на повече места и то предимно в следобедните часове. Повишава се вероятността и от по-сериозни валежи и по-едра градушка.

Температурите слабо ще се понижат. Очакваните температури ще са между 19°-23°С

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари