Седми провал в избора на председател на СОС

0
И новият кандидат на ПП - ДБ - СС не събра мнозинство в Столичния общински съвет
И новият кандидат на ПП - ДБ - СС не събра мнозинство в Столичния общински съвет

И новият кандидат на ПП - ДБ - СС не събра мнозинство в Столичния общински съвет

След втори тур Столичният общински съвет (СОС) отново не успя да избере председател. На балотаж се явиха кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Цветомир Петров, който събра 26 гласа, и кандидатът на МК "БСП за България" Диана Тонова, за която гласуваха деветима общински съветници. Общо гласувалите общински съветници на втория тур бяха 37, две бюлетини бяха недействителни, информира БТА.

На първия тур гласуваха общо 39 общински съветници, три бюлетини бяха недействителни. Кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Цветомир Петров събра 23 гласа. За кандидата на МК "БСП за България" Диана Тонова гласуваха деветима общински съветници, а за кандидата на "Има такъв народ" Пламен Данаилов - четирима.

Кметът на София Васил Терзиев направи предложение в следващия един час общинските съветници да се съберат, за да намерят формулата СОС да заработи. Терзиев покани всички политически партии и апелира да продължат консултативни разговори за обединение около някаква фигура, за да се случат дългосрочните политики.

След направено предложение от общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера СОС да се събере отново днес в 13:30 часа, 55 общински съветници гласуваха "за", нямаше "против" и "въздържали се".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Карлос Контрерас
    не е българин и какво ли прави в СОС? Но той отлично знае, че ако има избори за нов СОС, той няма да влезе и затова прави всичко, за да се избере председател. Колко удивителен напън! При това ясно се видя към кои клони ВМРО- към Синя София и СДС, тоест никога те не са и няма и да бъдат съюзник на БСП за нищо, понеже винаги са били подлоги на дясната синя мафия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари