Столичният общински съвет отново остана без председател

0
Предстои балотаж между първите двама
Предстои балотаж между първите двама Снимка: БГНЕС

Предстои балотаж между първите двама

Общинските съветници от София (СОС) отново не успяха да си изберат председател. Предстои балотаж между първите двама. За да бъде избран, кандидатът трябва да получи повече от половината гласове.

Общо гласувалите са 45 общински съветници. Кандидати на днешното заседание издигнаха от "БСП за България" - Диана Тонова, която събра седем гласа. Красимир Гълъбов е отново предложението на "Възраждане", който също получи седем гласа, а кандидатът на "Има такъв народ" Пламен Данаилов беше подкрепен от четирима общински съветници. Недействителните бюлетини са 27. "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") оттегли кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигнаха кандидат, информира БТА.

Изборът беше чрез тайно гласуване с хартиени бюлетини. През последните две седмици СОС не успя да избере свой председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари