Седем от осемте общински дружества в Русе приключват финансовата година с положителен резултат

0
Сред печелившите дружества са и пазарите
Сред печелившите дружества са и пазарите Снимка: Дунав мост архив

Седем от осемте общински търговски дружества в Русе приключват финансовата 2019 година с положителен резултат. Изключение прави само "Общински транспорт - Русе" ЕАД, съобщават от кметството в крайдунавския град.

"Общински пазари", което стопанисва 13 търговски обекта, приключва 2019 г. със счетоводна печалба в размер на 173 000 лева. Приходите на дружеството са формирани основно от отдаване под наем на търговски площи и съоръжения и запазват стойностите си от предходната година заради извършените реконструкции на Централен общински пазар, пазар "Сан Стефано", покрития пазар и пазар "Рибката". Изграден е и нов търговски обект в град Мартен. Оптимизацията на търговските площи привлича нови наематели и увеличава интереса от страна на клиентите. За миналата година дружеството е внесло в бюджета на общината 280 000 лева, а през тази година има намерение да изгради нов пазар и търговски обекти в квартал "Здравец Изток", както и да проектира нови обекти в кварталите "Чародейка Север" и "Дружба" 3.

Управителите на общинските търговски дружества, които са лечебни заведения - "Диагностично консултативен център 1 - Русе", "Медицински център 1 -Русе", Център по дентална медицина 1 - Русе", "Център за психично здраве - Русе", "Комплексен онкологичен център - Русе" и "Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков - Русе", са представили пред комисията за оценка на финансово-икономическите резултати, назначена със заповед на кмета, своите намерения за тази година. Те са свързани с инвестиции в материалната база, в закупуване на медицинска апаратура и техника, както и в квалификация на персонала.

Комисията предлага да бъде определен 70 процента дивидент за общината от печалбата на "Общински пазари" след данъчното ѝ облагане, а от печалбата на лечебните заведения - 15 процента дивидент, като получените суми ще бъдат заделени и използвани единствено за нуждите на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари