Седем двойки ще получат по 5000 лева от кампанията "Посади надежда"

0
Двойките могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедури
Двойките могат да кандидатстват за финансиране на ин витро процедури Снимка: Shutterstock

Общо 6910 живи елхички бяха продадени по време на благотворителната кампания "Посади надежда", организирана от Министерство на земеделието, храните и горите и Фондация "Искам бебе", съобщиха от пресцентъра на министерството.

Пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъдат дарени за каузата. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв., като ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани на случаен принцип, чрез жребий.

Министерство на земеделието, храните и горите провежда за трети път благотворителната кампания. Тази година тя е в партньорство с Фондация "Искам бебе" и има за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми. Съгласно условията на фондацията, могат да кандидатстват двойки, чиито ин витро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция.

От 9 до 20 януари 2020 г., двойките ще могат да подават заявление за финансиране на имейл [email protected]. В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем. На 29 януари, в присъствието на медии, ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да намерите на сайта на "Искам бебе"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари