СДС настоява за оставката на Стойчо Кацаров

0
От партията искат главата и на управителя на НЗОК Петко Салчев
От партията искат главата и на управителя на НЗОК Петко Салчев Снимка: БТА

Съюзът на демократичните сили подкрепи протестите на лекарите и застана зад техните искания за оставка на министър Стойчо Кацаров и управителя на НЗОК Петко Салчев.

Според партията двете оставки  са наложителни защото здравният министър е „изчегъртал“ проф. Кантарджиев, вкарал е хаос и е довел до криза най-голямата спешна болница в България,

"Стойчо Кацаров няма нито морално право, нито кредит на доверие да бъде министър на здравеопазването. Оставането му на поста ще дискредитира институционално това стратегическо министерство и ще доведе до още по-сериозни проблеми в системата. Напрежението между управителя на здравната каса Петко Салчев и лекарите започна още миналата година и очевидно продължава. Това е недопустимо в навечерието на възможна нова вълна", се пише в позицията на СДС.

От партията заявяват, че двете оставки няма да решат всички проблеми в здравеопазването, но ще бъдат ясен знак, че обществото няма да допуска и търпи "подобни личности и практики, които сриват най-важната, стратегическа система – здравеопазването".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари