Счупеният сайт на НОИ показа осигурителния статус на Ахмед Доган

1
Според декларираните данни, Доган се труди плътно по 23 работни дни в месеца
Според декларираните данни, Доган се труди плътно по 23 работни дни в месеца Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган е извън политиката от 6 години и може да упражнява каквато иска стопанска дейност – така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира новината на Капитал, че почетният лидер на партията Ахмед Доган е придобил 70% от ТЕЦ Варна.

Проверка в счупения сайт на НОИ, който до днес следобед позволяваше да се види осигурителния статус на всяко лице без да се въвежда персонален код обаче показва, че Ахмед Доган до август месец т.г. е осигуряван от Фондация „Либерална Интеграция“ на осигурителен доход от 2600 лв, пише Биволъ.

Според декларираните пред НОИ данни, Доган се труди плътно по 23 работни дни в месеца във фондацията, която е тясно свързана с ДПС. В нейното ръководство са председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатът от същата партия Искра Михайлова. Дори имейл адресът посочен за контакт е [email protected] Освен това фондацията е партньор на европейската партия АЛДЕ, която е чисто политическа организация.

Загадка е обаче как се финансира тази фондация, която декларира публично нищожни приходи, много под сумите, които са нужни за заплатата на Ахмед Доган и неговите осигуровки.

Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари