Създават база данни за покойниците в грoбищните паркове в Две могили

0
Так ще може да се търси административна отговорност от роднините за това, че не поддържат гробовете на своите починали близки
Так ще може да се търси административна отговорност от роднините за това, че не поддържат гробовете на своите починали близки Видео: КИС 13

Създават база данни за всеки покойник в грoбищните паркове в Две могили.

Това ще позволи на всеки 6 месеца да се извършва инвентаризация и да се търси административна отговорност от роднините за това, че не поддържат гробовете на своите починали близки.

Първата стъпка е геодезическо заснемане на християнските и мюсюлманските гробища в Две могили. Това е направено през 2017 година, обясни за телевизия КИС 13 кметът на общината Божидар Борисов.

За да се осигурят допълнително средства за поддръжка на гробищата в общината, през миналата година е променена наредбата за таксите в частта й за ползване на гробове за 15 години, вечни времена и за семейна гробница.

От Общината са изготвили и специална бланка, която се попълва от близките на починал човек, като там са посочени и цените на услугите в гробищните паркове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари