Създадоха велосипед за предвижване по вода

1
Може никога да не се научим да ходим по вода, но сега можем да караме колело по нея
Може никога да не се научим да ходим по вода, но сега можем да караме колело по нея

Може никога да не се научим да ходим по вода, но сега можем да караме колело по нея.

Manta5 Hydrofoiler XE-1 има педали, електрически двигател и батерия и много прилича на е-велосипед. Но също така има крила от въглеродни влакна, наречени фолио, което позволява на цялото колело да „лети“ по водата със скорост до 20 км/ч, пише БГНЕС.

„Manta5 Hydrofoiler XE-1 е първият в света велосипед Hydrofoiler“, казва Грег Джонстън, изпълнителен директор на „Manta5“.

460-ватовият електромотор се захранва от батерия, която издържа цял час каране по вода. Компанията реши да добави електрическия двигател, за да позволи на хората да използват мотора за по-дълги разстояния, например от яхта до брега.

„През първите пет години на изследвания и разработки всичко беше ръчно. Но ние искахме да удължим времето за возене и да отворим пазара за по-широко привличане на хора", каза Джонстън.

Базираната в Нова Зеландия компанията е основана през 2011 г. и представи първия си прототип на воден велосипед през 2017 г. Около 30 мотоциклета XE-1 са продадени на първите колоездачи в Нова Зеландия и компанията се надява да направи колелото достъпно в световен мащаб през 2020 г. В момента то се предлага за $ 7 495 долара. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари