Създадоха огъващ се смартфон

0
Апаратът има OLED екран с висока резолюция и ярки цветове
Апаратът има OLED екран с висока резолюция и ярки цветове

Канадски изследователи създадоха смартфон, чийто екран може да се огъва, пише британското издание „Индипендънт“, цитиран от БГНЕС.

Екипът от Кралския университет в Кингстън, Канада, нарече новото си изобретение ReFlex. Освен че прави телефона по-устойчив на изпускания, новото тяло на устройството предлага и нови начини за навигация в менюто.

Когато четем електронни книги с него няма да е необходимо да прелистваме страниците с пръст. С ReFlex те ще се сменят сами само с огъване на апарата – също както страниците на истинска книга с тънки корици.

Апаратът също така има и функция за лека вибрация, която ще симулира преминаването на страниците през пръстите на читателя. Огъващият се корпус не отнема и от качествата на екрана като цвят и яркост.

Апаратът има OLED екран с висока резолюция и ярки цветове. Огъващи се смартфони са били представяни на публиката и преди – производители като „Нокия“ и „Самсунг“ са представяли подобни модели, но те са били предимно промоционални концепции или са били свързани с кабели.

Моделът на LG „G Flex“, който се огъва, беше пуснат на пазара през 2013 г., но той не можеше да се движи колкото ReFlex.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари