Съвпадение на имена призова строител вместо доктор в русенския съд

0
До куриозен случай се стигна в една от залите на Районен съд - Русе, днес.
До куриозен случай се стигна в една от залите на Районен съд - Русе, днес.

До куриозен случай се стигна в една от залите на Районен съд - Русе, днес. Строителният работник Стоян Йорданов Стоянов вместо докторът със същите имена бе призован да дава показания по делото, заведено от Божидар Атанасов Христов.

Оказа се, че съвпадението на имената е довело до объркването и така призовката е отишла при друг човек. Затова новото призоваване ще се извърши по месторабота на доктора - в МБАЛ - Русе. Той трябваше да даде показания във връзка с травмите, които Христов твърди, че е получил след нападение от Валентин Симеонов - Ларсона в русенска дискотека.

До момента жената, с която живее на семейни начала подкрепи показанията му, че в малките часове – около 2 часа, на 25 януари 2014 г., е бил ритнат в коляното и ударен в лицето от Валентин Симеонов, известен като Ларсона.

Симеонов твърди, че не познава Божидар и го е видял за пръв път по време на досъдебното производство, а във въпросната нощ е бил в друго заведение с голяма компания. Това бе потвърдено на предходното заседание през ноември от свидетели, които заявиха, че са били с него тогава.

През ноември бяха разпитани и охранители от дискотеката, в която е бил Христов, както и семейството, което е било с него и заетите с разследването полицаи. Oхранителите бяха категорични, че въпреки местоположението си в заведението, предполагащо достатъчна видимост, не са видели подобно нападение. Противоречиви бяха показанията на приятелското семйество, с което е бил потърпевшият, за следи от удари по него, както и за това дали той само е разговарял или е бил ударен от някого.

Днес все пак бяха разпитани двама свидетели. Единият, занимаващ се с придажба на авточасти, сподели, че не си спомня откъде е научил за случая. И другият, също общ познат със замесените в делото, не бе особено категоричен по този въпрос. Той все пак си спомни, че е чувал Божидар да споделя нещо такова в общата им компания, но не е обърнал особено внимание и едва след това е прочел повече в някакъв вестник.

Той добави, че е започнал да страни от Христов, след като е научил, че постоянно записвал разговорите, които води с хората.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари